Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 25 Ağustos 2007 01:00
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 23:56
13 dk Okuma

TOLGA TÖREN'in yorumu

Sermaye Yola Devam, Emekçiler Kıpırdanıyor

Mikro reform dedikleri sermayenin yüzünü güldüren ama emekçiler için yıkım anlamına gelen politikaların tamamlayıcıları.
Akademisyen. 26 Mart 2017 tarihinde Barış İçin Akademisyenler (BAK) girişimi tarafından deklare edilen bu suça ortak olmayacağız metninin imzacıları arasında yer aldığı için Mersin Üniversitesi’ndeki...

Akademisyen. 26 Mart 2017 tarihinde Barış İçin Akademisyenler (BAK) girişimi tarafından deklare edilen bu suça ortak olmayacağız metninin imzacıları arasında yer aldığı için Mersin Üniversitesi’ndeki görevinden, 29 Nisan 2017 tarihinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile de kamu görevlerinden ihraç edildi. Halen Almanya’da, Kassel Üniversitesi bünyesinde bulunan International Center for Development and Decent Work (ICDD) isimli enstitüde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarını Türkiye’de ve Güney Afrika’da kapitalist gelişme süreci, kalkınma çalışmaları ve emek çalışmaları gibi alanlarda yürütüyor.

Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nde; lisansüstü ve doktorasını Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nde yaptı. Yüksek lisans tezi “Yeniden yapılanan dünya ekonomisinde Marshall planı: Türkiye örneği” ve doktora tezi “Apartheid’den Siyah Ekonomik Güçlendirmeye Güney Afrika: Sermaye Birikiminin Tarihselliğinde Irk Ve Sınıfın Yeniden Eklemlenmesi” idi. Bu çalışmadan oluşan “Kararan Kapitalizm - Yeni Güney Afrika” (Sosyal Araştırmalar Vakfı Yay., 2014) adlı kitabı bulunuyor.

Devamını Göster
ilgili dış bağlantılar
ilgili haberler
Sayfa Başına Git