Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 30 Mayıs 2009 00:00
 ~ Son Güncelleme: 31 Mayıs 2019 09:22
3 dk Okuma

NURHAK'I ANLATIYORLAR/ TUNCER SÜMER

Fakülteden Dağlara: Kadir Manga

Atatürk Üniversitesi’nde öğrenciyken gençlik liderlerindendi, FKF Erzurum Sekreterliği ve Genel Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Silah eğitimi için gittiği Filistin’den dönüşünde yakalandı, Diyarbakır Cezaevi’nde yattı, THKO’ya katıldı, Nurhak’ta vuruldu.
Fakülteden Dağlara: Kadir Manga
  Yazar, editör, araştırmacı. Erzurum FKF (Fikir Kulüpleri Federasyonu) kurucularındandı. Ekim 1969'da Hüseyin İnan ve arkadaşlarıyla birlikte El Fetih’te gerilla eğitimi için Filistin’e gitti. Dört ay...
 
Yazar, editör, araştırmacı. Erzurum FKF (Fikir Kulüpleri Federasyonu) kurucularındandı. Ekim 1969'da Hüseyin İnan ve arkadaşlarıyla birlikte El Fetih’te gerilla eğitimi için Filistin’e gitti. Dört ay sonra dönüşte Diyarbakır’da yakalandılar, sekiz ay sonra tahliye oldular. ODTÜ Yurtları’nın 201-202 numaralı odalarında THKO’nun (Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu) kırsal alan hazırlık çalışmalarına katıldı. Nurhak dağ kadrosundaydı. Sonrasında tekrar Filistin’e gitti. THKO'lu 18 yoldaşı hakkındaki idam kararı üzerine Türkiye’ye döndü, Pazarcık’ta yakalandı. THKO-2 davasında yargılandı ve on beş yıl ceza aldı. 4 yıl sonra afla serbest kaldı. THKO ve yaşamı üzerine Devrim, Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu’nun Kuruluşu ve Kısa Mücadele Öyküsü (Evrim Yayınevi, 2012),  Adsız Kahramanlar- Gülay Ünüvar (özdeş) Kitabı (2018) yayınlandı. 21 Mart 1943 Adıyaman Besni doğumlu. 1962’de Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi ve  Erzurum Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı okudu.

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git