Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 19 Nisan 2014 00:00
 ~ Son Güncelleme: 19 Nisan 2014 00:01
18 dk Okuma

BEGÜM ATAY ve MUSTAFA EREN'DEN

Üniversite Laboratuarlarından Hapishane Hücrelerine Tecrit

1950’lerden itibaren yapılmış onlarca “duyusal yoksunluk” deneyi var. Bu deneylerin hapishanelerle olan ilişkisi, kimler tarafından finanse edildiği, bu deneylerden elde edilen sonuçların pratikte ne tür uygulamalara yol açtığı ise neredeyse hiçbir zaman gündeme getirilmiyor.
Üniversite Laboratuarlarından Hapishane Hücrelerine Tecrit
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sosyoloji bölümünden mezun. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi doktora derslerini...

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sosyoloji bölümünden mezun. İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi doktora derslerini takip etti.

Hapishaneler/kapatılma, emek, sistem karşıtı hareketler, siyasi tarih, “dezavantajlı gruplar” üzerine çalışmalar yürütüyor.

Kanlı Pazar/1960’lar Türkiyesi’nde Milliyetçiler İslamcılar ve Sol (2012), Kapatılmanın Patolojisi/Osmanlı’dan Günümüze Hapishanenin Tarihi (2014), Mahpus Hakları El Kitabı (2015 –Başak Ekinci ile beraber) başta olmak üzere çok sayıda kitabı ve makalesi yayınlandı.

İstanbul Toplumsal Araştırmalar Grubu (İSTAG), Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi (Turkey’s Center for Prison Studies-TCPS) ve Hapishane Çalışmaları Kütüphanesi’nin kuruluşunda yer aldı. Sosyoloji Mezunları Derneği’nde (SOMDER) yönetim kurulu üyeliği, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nde (CİSST) yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu. Açık Radyo’da, Ayşe Berna Uçarol ile birlikte Emeğin Gündemi programını hazırlıyor ve sunuyor.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git