Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 9 Nisan 2016 00:00
 ~ Son Güncelleme: 9 Nisan 2016 00:02
11 dk Okuma

Avrupa Resim Sanatında Barış, Bolluk, Adalet ve Zeytin

17. yüzyıldan itibaren insani değerlerin alegoriler ve semboller aracılığı ile anlatıldığı resimlerde sık sık zeytin dalı kullanılmaya başlandı.
Avrupa Resim Sanatında Barış, Bolluk, Adalet ve Zeytin
Zerrin İren Boynudelik, ODTÜ, Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü, Felsefe Programı’nda ve MSGSÜ Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümlerinde Lisans, İTÜ Mimarlık Fakültesi Sanat Tarihi Programı’nda Yüksek...

Zerrin İren Boynudelik, ODTÜ, Eitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü, Felsefe Programı’nda ve MSGSÜ Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümlerinde Lisans, TÜ Mimarlık Fakültesi Sanat Tarihi Programı’nda Yüksek Lisans ve Doktora eitimini tamamladı. 1993-1998 yıllarında MSGSÜ’nde ders verdi. 1998-2014 yıllarında YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü’nde öretim üyesi olarak görev yaptı. Adatepe Tamektep ve Adatepe Zeytinyaı Müzesi kurucuları arasında yer aldı. Adatepe'de yaşıyor.

Devamını Göster
Robert Kolej ve A.Ü. SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Mezunu. 1994 yılından itibaren zeytin ve zeytinyağı araştırmalarına kendini adayarak, en büyük hayali Adatepe Zeytinyağı'nın yaratılmasını başardı....

Robert Kolej ve A.Ü. SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Mezunu. 1994 yılından itibaren zeytin ve zeytinyağı araştırmalarına kendini adayarak, en büyük hayali Adatepe Zeytinyağı'nın yaratılmasını başardı. Halen Adatepe'de yaşayarak üretim ​yapıyor ve Adatepe Zeytinyağı Müzesi sorumluluğunu yürüt​üyor.

Yeşil Gazete yazarı, dış köşe ve yorum editörü.

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git