Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 9 Mayıs 2015 00:00
 ~ Son Güncelleme: 9 Mayıs 2015 00:00
5 dk Okuma

FERİT BURAK AYDAR YAZDI

Baskıya Giderken Düşen Çözüm Süreci ve Bask Tarihinden Bir Kesit

Bir halkın kendi anadilini konuşmak, kendi kimliğiyle yaşamak istemesi nasıl bir çetin müzakere süreci gerektirebilir ki? Bunların müzakere edilmesi bile abesle iştigaldir.
Baskıya Giderken Düşen Çözüm Süreci ve Bask Tarihinden Bir Kesit
İstanbul Üniversitesi İngiliz Edebiyatı mezunu. Aralarında Ian Watt, Romanın Yükselişi (Metis), Edward Said, Başlangıçlar (Metis) ve Joseph Conrad ve Otobiyografide Kurmaca, P. de Man, Körlük ve İçgörü (Metis),...

İstanbul Üniversitesi İngiliz Edebiyatı mezunu. Aralarında Ian Watt, Romanın Yükselişi (Metis), Edward Said, Başlangıçlar (Metis) ve Joseph Conrad ve Otobiyografide Kurmaca, P. de Man, Körlük ve İçgörü (Metis), Esra Özyürek, Modernlik Nostaljisi (Boğaziçi Üniv.), Jonah Lehrer, Proust Bir Sinirbilimciydi (Boğaziçi Üniv.), John Reed, Balkanlarda Savaş (Pencere), Lenin Devlet ve Devrim (Agora) çevirilerinin de olduğu otuzun üzerinde çevirisi bulunuyor. Ayrıca Lenin’den Yenilgicilik ve EnternasyonalizmSovyet İktidarı ve Dünya Devrimi ve Bolşevikler ve Proletarya Diktatörlüğü başlıklı derlemeleri hazırladı ve çevirdi.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git