Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 28 Nisan 2018 00:00
 ~ Son Güncelleme: 28 Nisan 2018 00:00
3 dk Okuma

MEHTAP DOĞAN YAZDI

“Görünmez Olmak Değil, Oldukları Gibi Görünmek İstiyorlar”

“Oğlanlar”, 14 yaşındaki yakın arkadaşlar Kim, Bella ve Momo’nun hikayesini anlatıyor. Büyümek kafalarını karıştırırken, hayatlarını da zorlaştırıyor. Çünkü oğlanlar da büyüyor ve erkeklerin tekelindeki ergen şiddetine maruz kalıyorlar.
“Görünmez Olmak Değil, Oldukları Gibi Görünmek İstiyorlar”
Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 20 yılı aşkın çeşitli basın kurumlarında gazetecilik yaptı. PR Sektöründe, cinsiyete dayalı ayrımcılık ve kalıplaşmış önyargılar nedeniyle, birkaç...

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 20 yılı aşkın çeşitli basın kurumlarında gazetecilik yaptı. PR Sektöründe, cinsiyete dayalı ayrımcılık ve kalıplaşmış önyargılar nedeniyle, birkaç mutsuz yıl geçirdikten sonra “Başka türlü iş yapış şekli mümkün” diyerek kendi ajansını kurdu. Danışmanlığını yaptığı yayınevleri sayesinde Can Dündar, Ayşe Kulin, Yekta Kopan, Ayfer Tunç, Kiran Desai gibi pek çok yazarla çalışma fırsatı buldu.

1993 yılında tiyatroyla, 2004’te sinemayla ilgilenmeye başladı. 20’ye yakın filmde ve çeşitli oyunların sahnelenmesinde aktif olarak görev aldı. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, Belgesel Sinema Tatilde, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, Ruhi Su 100 Yaşında gibi organizasyonların yürütme kurulunda bulundu.

SFK, İFK, Kürtaj Haktır, Yoğurtçu Kadın Forumu gibi örgütlerin üyesiydi. 2018’de Letonya’ya, 2022’de İsveç’e taşındı. Bir Avrupa Macerası (Youtube) ve Bi’keresinde (Podcast) isimli iki kanalı bulunuyor.

Devamını Göster
diğer yazıları
Sayfa Başına Git