Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 1 Haziran 2010 13:58
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 23:57
4 dk Okuma

MURAT UTKU'NUN YORUMU

Mavi Marmara Baskını ve Ortadoğu'da Yeni Dengeler

İsrail'in tutumu, meydan okuma politikası, herkese rağmen Filistinlilere karşı uygulanan zulüm artık başka türde bir uluslararası siyaset refleksi oluşturacak ve artık Türkiye'nin rolü değişmiş olacaktır. Barışa karşı bu denli direnen İsrail, siyasi etkisini aşırı sağcılar üzerinden yönlendirmeye devam ettiği taktirde, bölge istikrarı tüm dünyanın aleyhine değişecektir.
Mavi Marmara Baskını ve Ortadoğu'da Yeni Dengeler
Gazeteci, televizyon habercisi,  AtölyeBİA gazetecilik programlarında eğitmen. bianet’e yazıyor, video çalışmaları yapıyor. Filistin/İsrail, Lübnan, Gürcistan, Rusya, Pakistan, Suriye gibi dünyanın pek çok yerinde krizleri, depremleri,...

Gazeteci, televizyon habercisi,  AtölyeBİA gazetecilik programlarında eğitmen. bianet’e yazıyor, video çalışmaları yapıyor. Filistin/İsrail, Lübnan, Gürcistan, Rusya, Pakistan, Suriye gibi dünyanın pek çok yerinde krizleri, depremleri, seçimleri, çatışmaları, savaşları, göçleri izledi. Medyascope, Radikal gazetesi, Nokta ve Aktüel dergilerinde, CNN Türk, Doğan Haber Ajansı ve Al Jazeera Türk’te muhabirlik yaptı. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “geleneksel gazetecilik ve yeni medyada habercilik” dersler verdi. “Direnişçi” belgeseli ile Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Belgesel Ödülünü aldı. Deniz Harp Okulu’ndan ayrıldı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nü bitirdi.

Devamını Göster
ilgili haberler
bu haberin uzantıları
ilgili haberler
diğer yazıları
Sayfa Başına Git