Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 7 Haziran 2010 17:20
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 23:57
5 dk Okuma

MURAT UTKU'NUN YORUMU

Mavi Marmara Baskını ve Türkiyeʼnin Emperyal Hevesleri

Türkiyeʼnin Ortadoğuʼda üstlenmek istediği yeni rol, "Akdenizaşırı" bir yeni düşman konseptine ihtiyaç duyuyordu. Türkiye uluslararası rakiplerinden boşalan alanı İsrail'le didişerek doldurmaya çalışıyor. Ekonomi ve Kürt sorunuyla ilgili AKPʼnin at(a)madığı somut adımlar içeride çözümsüzlüğü daha da artırıyor.
Mavi Marmara Baskını ve Türkiyeʼnin Emperyal Hevesleri
Gazeteci, televizyon habercisi,  AtölyeBİA gazetecilik programlarında eğitmen. bianet’e yazıyor, video çalışmaları yapıyor. Filistin/İsrail, Lübnan, Gürcistan, Rusya, Pakistan, Suriye gibi dünyanın pek çok yerinde krizleri, depremleri,...

Gazeteci, televizyon habercisi,  AtölyeBİA gazetecilik programlarında eğitmen. bianet’e yazıyor, video çalışmaları yapıyor. Filistin/İsrail, Lübnan, Gürcistan, Rusya, Pakistan, Suriye gibi dünyanın pek çok yerinde krizleri, depremleri, seçimleri, çatışmaları, savaşları, göçleri izledi. Medyascope, Radikal gazetesi, Nokta ve Aktüel dergilerinde, CNN Türk, Doğan Haber Ajansı ve Al Jazeera Türk’te muhabirlik yaptı. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “geleneksel gazetecilik ve yeni medyada habercilik” dersler verdi. “Direnişçi” belgeseli ile Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Belgesel Ödülünü aldı. Deniz Harp Okulu’ndan ayrıldı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nü bitirdi.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git