Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 13 Şubat 2008 15:14
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 23:56
6 dk Okuma

ASLI ODMAN'ın analizi

Tuzla'da Gemi İnşa Sermayesi, Terle, Kanla Büyüyor

Tuzla'daki işçiler "baret, gözlük takmadıkları için" ölmüyorlar. Üretim zincirinde en büyük kâr marjına sahip tersane sahibi işyerinin güvenliğini almazsa ölüyorlar.
Tuzla'da Gemi İnşa Sermayesi, Terle, Kanla Büyüyor
Sosyal bilimci. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor ve İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi kurucu gönüllüleri arasında yer alıyor. Lisans...

Sosyal bilimci. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor ve İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi kurucu gönüllüleri arasında yer alıyor. Lisans ve yüksek lisans öğrenimini Viyana’da iktisat ve siyaset bilimleri alanlarında tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi’nde doktora yapıyor. Yüksek lisans tezinde Meksika ve Türkiye’nin 1930’lardaki iktisadi milliyetçi ulus devletleşmesi süreçlerini, doktora tezinde ise Ford Motor Company’nin Tophane’deki montaj fabrikasından başlayarak küresel üretim ağını inceledi. Yakın tarihli çalışmaları, kâr amaçlı üniversite şirketlerine (KAÜŞ) ve gemi inşa sanayi, şantiyeler, dizi setleri, madenler, tarım gibi çalışma mekânlarından hareketle çevre, kent, halk ve işçi sağlığına karşı işlenen şirket ve devlet suçlarına odaklanıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git