Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 1 Eylül 2011 10:08
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 23:57
3 dk Okuma

TÜBA'da Özerkliğinin Sonu mu?

"Bilim akademileri, en son İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında, çeşitli hükümetlerin direktifleri doğrultusunda üye seçmeye ya da faaliyetler yürütmeye zorlanmışlar ve asli görevlerini yapamaz hale getirilmişlerdir."
TÜBA'da Özerkliğinin Sonu mu?
Fizikçi, akademisyen (Prof. Dr.), İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nden emekli oldu.  Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İsveç, İtalya, İsviçre, Portekiz, Almanya ve Hollanda’da istatistiksel fizik alanında araştırmacı ve...

Fizikçi, akademisyen (Prof. Dr.), İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nden emekli oldu.  Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İsveç, İtalya, İsviçre, Portekiz, Almanya ve Hollanda’da istatistiksel fizik alanında araştırmacı ve öğretim üyesi olarak çalıştı. Irak Dünya Mahkemesi Vicdan Jürisi Eş sözcüsüydü. TÜBİTAK Bilim (1997), L’Oreal-UNESCO Avrupa Kıtası “Kadın ve Bilim”  (2003), Rammal (2010) ödüllerini aldı. Academia Europaea ve TWAS (Kalkınmakta olan ülkeler Bilim Akademisi) ve Filistin Bilim ve Teknoloji Akademisi onur üyesidir. European Physical Journal B ve Journal of Statistical Physics’in yayın kurulunda bulundu. Uluslararası Akademiler İnsan Hakları Ağı yönetim kurulu ve Avrupa Bilim Akademileri Birliği (ALLEA) Bilim ve Etik Daimi Komitesi üyeliği yaptı. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git