Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 17 Kasım 2015 16:00
 ~ Son Güncelleme: 17 Kasım 2015 16:43
5 dk Okuma

SAĞLIK YAZILARI / ZİYNET ÖZÇELİK - MURAT CİVANER

Anayasa Mahkemesi Aşı Konusunda Ne Dedi?

Duyarlı bireylerin bağışıklanmasıyla toplum düzeyinde etkin ve güvenli koruma sağlanabilen bulaşıcı hastalıklar özelinde, bir değer olarak toplum yararı birey özerkliğinin üzerindedir.
Anayasa Mahkemesi Aşı Konusunda Ne Dedi?
  Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi. “Tıp Etiği ve Tıp Tarihi” ile “Halk Sağlığı” alanlarında doktora yaptı. Sağlık çalışanlarının...

 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi. “Tıp Etiği ve Tıp Tarihi” ile “Halk Sağlığı” alanlarında doktora yaptı. Sağlık çalışanlarının tıbbi endüstri ile ilişkileri, sağlık politikalarının sağlık hakkı ve mesleki değerler üzerine etkileri, hizmet sunma yükümlülüğünün sınırları, yaşamın son döneminde etik sorunları, araştırma ve yayın etiği, tıpta yapay zeka uygulamaları temel çalışma alanları arasında.

Devamını Göster
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1990 yılında Ankara’da serbest avukatlık yapmaya başladı. Sağlık alanı ile ilgili danışmanlık ve avukatlık faaliyetlerine 1992 yılında başladı. Sağlık hakkının...

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1990 yılında Ankara’da serbest avukatlık yapmaya başladı. Sağlık alanı ile ilgili danışmanlık ve avukatlık faaliyetlerine 1992 yılında başladı. Sağlık hakkının gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar ile sağlık hizmetlerinde görev alan ekip üyelerinin eğitimlerinden başlayarak her türlü akademik, mesleki, özlük hakları ile ilgili çalışmalar ilgi alanına giriyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git