Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 7 Mart 2017 00:00
 ~ Son Güncelleme: 10 Mart 2017 16:06
7 dk Okuma

KADINLARIN (K)A(H)(K)AHASI / BETÜL HAVVA YILMAZ

“Yalnız Olmamaklık”

Almanya’nın, Tübingen derler küçücük bir şehrinde, gölgesinde durduğum kilisenin çan seslerini, merdivenlerine konan güvercinlerini yoldaş edip kendime, bir pankartla elimde, durmadayım günlerdir.
“Yalnız Olmamaklık”
1986 doğumlu. Çamlıhemşinli. Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'ne Araştırma Görevlisi olarak atandı. Aynı...

1986 doğumlu. Çamlıhemşinli. Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'ne Araştırma Görevlisi olarak atandı. Aynı alanda yüksek lisansını tamamladı, doktora eğitimine başladı. Meslek hayatı boyunca siyasi görüşü ve sendikal eylemleri nedeniyle çok sayıda soruşturma geçirdi, ceza aldı. Barış İçin Akademisyenler'in "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisi imzacısı. 7 Şubat 2017 tarihli 686 KHK ile ihraç edildi.  Almanya'da doktora eğitimine yeniden başladı. Edebiyat-toplum, edebiyat-siyaset ilişkisi üzerine çalışmalar yapıyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git