Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 27 Ocak 2015 00:00
 ~ Son Güncelleme: 27 Ocak 2015 10:01
22 dk Okuma

CORRY GUTTSTADT YAZDI

Holocaust’un “Fayda”ları: Hatırlama, Banalleştirme, İstismar

Uluslararası düzlemde de Holocaust savaş sonrasının ilk on yıllarında insanlığa karşı işlenmiş suçların en büyüğü olarak tanınmış ve kavranmış değildi.
Holocaust’un “Fayda”ları: Hatırlama, Banalleştirme, İstismar
Gazeteci, çevirmen, akademisyen. Hamburg Üniversitesi Türkoloji ve Tarih Bölümü'nden mezun oldu, doktorasını aynı üniversiteden "Die Türkei, diejuden und der Holocaust" çalışmasıyla aldı. Bu çalışma Geisteswissenschaften...

Gazeteci, çevirmen, akademisyen. Hamburg Üniversitesi Türkoloji ve Tarih Bölümü'nden mezun oldu, doktorasını aynı üniversiteden "Die Türkei, diejuden und der Holocaust" çalışmasıyla aldı. Bu çalışma Geisteswissenschaften International ödülüne layık görüldü. Washington'daki "USHMM Center for Advanced Holocaust Studies"de "Ch. H. Revson Foundation" bursiyeri olarak bulundu. "Fondation pour le Memoire de la Shoah" bursuyla Paris'te çalıştı. Hamburg Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nde öğretim görevlisiydi. Almanya'da çeşitli ırkçılık karşıtı ve insan haklan kuruluşlarında aktif yer aldı.  "Türkiye'de Yahudiler ve Holokost" çalışması İletişim Yayınları'ndan çıktı.1955'te Hamburg'da doğdu. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git