Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 27 Ağustos 2018 14:48
 ~ Son Güncelleme: 27 Ağustos 2018 16:50
4 dk Okuma

Popülizm Terimini Arkada Bırakmanın Tam Zamanı

Basında sürekli dünyayı etkisi altına alan bir “popülizm” dalgasından bahsediliyor. Ancak OpenDemocracy’de yazan Cannon ve Flores bu terimin politik gerçekliği anlamamız için bir engel oluşturduğunu ve asıl sorunları gölgelediğini savunuyor.
Popülizm Terimini Arkada Bırakmanın Tam Zamanı
Moskova’da National Research University Higher School of Economics’te (HSE) doçent ve İrlanda’da University College, Dublin ve Maynooth’ta misafir araştırmacı olarak görev yapıyor. Flores hizmet sosyolojisi...

Moskova’da National Research University Higher School of Economics’te (HSE) doçent ve İrlanda’da University College, Dublin ve Maynooth’ta misafir araştırmacı olarak görev yapıyor. Flores hizmet sosyolojisi ve sağlık hizmetlerinde şefkat ve din (özellikle Budizm) üstüne çalışmalar yürütüyor. En son yayını “Routes into activism in post-Soviet Russia: habitus, homology, hysteresis in Social Movement Studies (Toplumsal Hareket Çalışmaları’nda “Sovyet Rusya sonrası aktivizme giden yollar: habitus, türdeşlik, histerezis”). Doktorasını 2003 yılında İngiltere’de University of Kent’te tamamladı.

Devamını Göster
İrlanda’daki Maynooth University’de siyaset dersleri veriyor. Latin Amerika siyaseti, sivil toplum, demokratikleşme, bölgedeki sol/sağ ekseni ve populizm üzerine çalışıyor. Çalışmaları, aralarında Third World Quarterly, Latin...

İrlanda’daki Maynooth University’de siyaset dersleri veriyor. Latin Amerika siyaseti, sivil toplum, demokratikleşme, bölgedeki sol/sağ ekseni ve populizm üzerine çalışıyor. Çalışmaları, aralarında Third World Quarterly, Latin American Politics and Society, Democratization and New Political Science’ın da olduğu bir dizi önemli dergide yayınlandı. En son kitabı The Right in Latin America: Elite Power, Hegemony and the Struggle for the State (Routledge, 2016) (Latin Amerika’da Sağ: Elit İktidarı, Hegemoni ve Devlet için Mücadele). Doktorasını 2005 yılında Dublin City University’de yaptı.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git