Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 21 Haziran 2011 00:00
 ~ Son Güncelleme: 31 Ekim 2013 00:05
6 dk Okuma

HANDAN ÇAĞLAYAN'DAN

Aşiret Bağları Çözülürken

Kürt hareketinin içinden çıktığı ve HEP'ten BDP'ye tüm partilerin de temel dayanağını oluşturan toplumsal taban, aşiret bağlarından, dinsel, mezhepsel bağlardan ve toplumu dikine kesen bilimum iktidar ilişkilerinden azade ve bu iktidar ilişkilerini sarsacak bir güç haline geldi.
Aşiret Bağları Çözülürken
1968'de Siverek’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Siverek ve Urfa’da gördü. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde sosyal politika ve siyaset bilimi okudu. Doktora öğrenimini aynı fakültede...
1968'de Siverek’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Siverek ve Urfa’da gördü. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde sosyal politika ve siyaset bilimi okudu. Doktora öğrenimini aynı fakültede 2006'da tamamladı. Hemşirelik, sendikacılık ve araştırma görevliliği yaptı. Sınıfsal, etnik ve cinsiyete dayalı ayrımcılık pratikleriyle bunların birbirleri arasındaki ilişki üzerine çalışmalarını sürdürüyor, bianet'e yazıyor. Kürt Kadınların Penceresinden ve Analar, Yoldaşlar, Tanrıçalar kitapları İletişim'den çıktı.
Devamını Göster
Sayfa Başına Git