Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 4 Nisan 2018 00:00
 ~ Son Güncelleme: 4 Nisan 2018 13:48
7 dk Okuma

52 ERKEK 52 HAFTA/ 13 AHMET ÜMİT

Benim Adım Hatun

Dışarıdaki rüzgar onu çağırıyor; tatlı bir fısıltı gibi, şefkat dolu bir dokunuş gibi. Onu çağıran rüzgara yürüyor Hatun. Evin kapısında annesi çıkıyor karşısına. Zavallı kadın bir çığlık atıyor, düşüyor yere.
Benim Adım Hatun
Yazar. Şiir, hikaye, roman ve çizgi roman yazdı. Son kitabı Kırlangıç Sokağı bu ay, ilk kitabı Sokağın Zulası (şiir) 1989’da yayımlandı. İlk romanı Sis ve Gece (1996)  polisiye...

Yazar. Şiir, hikaye, roman ve çizgi roman yazdı. Son kitabı Kırlangıç Sokağı bu ay, ilk kitabı Sokağın Zulası (şiir) 1989’da yayımlandı. İlk romanı Sis ve Gece (1996)  polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Kitapları arasında Kar Kokusu, Patasana, KuklaNinatta’nın Bileziği, İnsan Ruhunun Haritası, Aşk Köpekliktir, Beyoğlu Rapsodisi, Kavim Bab-ı Esrar ve İstanbul Hatırası, Başkomser Nevzat - Çiçekçinin Ölümü ve Başkomser Nevzat - Tapınak Fahişeleri, Sultan'ı ÖldürmekBeyoğlu'nun En Güzel Abisi, Elveda Güzel Vatanım yer alıyor. 1960’ta Gaziantep’te doğdu. ilk-orta eğitimini, siyasi baskılar ve sürgün sonucu Diyarbakır-Ergani'de tamamladı. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında Moskova’da Sosyal Bilimler Akademisi’nde siyaset eğitimi gördü. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git