Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 10 Nisan 2015 09:11
 ~ Son Güncelleme: 10 Nisan 2015 11:34
4 dk Okuma

CENK ÖZBAY'DAN

Ferhunde Özbay’ın Ardından: Göç Ailedir, Emek de Cinsiyet

Ne onun Aslı Kül adıyla yazacağı anılarını okuyabileceğiz, ne de Bask ülkesine tatile gidebileceğiz. Biz, onun gibi bir kötü gün dostunu, dağ gibi bir meslektaşı, insan seven iyi bir arkadaşı bir daha bulamayız.
Ferhunde Özbay’ın Ardından: Göç Ailedir, Emek de Cinsiyet
Sosyolog, Sabancı Üniversitesi’nde öğretim üyesi. Doktora derecesini 2010 yılında University of Southern California Sosyoloji Bölümü’nden aldı. Araştırma alanları erkeklik, cinsiyet ve cinsellik, kent, çalışma-iş, hareketlilikler,...

Sosyolog, Sabancı Üniversitesi’nde öğretim üyesi. Doktora derecesini 2010 yılında University of Southern California Sosyoloji Bölümü’nden aldı. Araştırma alanları erkeklik, cinsiyet ve cinsellik, kent, çalışma-iş, hareketlilikler, popüler kültür, küreselleşme ve neoliberalizm. Yazıları daha önce çok sayıda derleme kitapta ve Sexualities, Journal of Gender Studies, GLQ, Social Politics, Toplum ve Bilim, Doğu Batı ve Cogito gibi akademik dergilerde yayınlandı. Kitapları arasında Yeni İstanbul Çalışmaları (2014, Metis), The Making of Neoliberal Turkey (2016, Routledge), Queering Sexualities in Turkey (2017, IB Tauris) ve Kültür Denen Şey (2018, Metis) var.  

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git