Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 31 Ekim 2018 00:00
 ~ Son Güncelleme: 26 Nisan 2019 08:45
8 dk Okuma

52 ERKEK 52 HAFTA/ 43 MEHMET BOZOK

Erkekler ve Erkekliklerin Eleştirisi Olarak Erkeklik Çalışmaları (mı)?

Mesela şiddet uygulayan ya da eşcinselleri hor gören bir erkek erkekliğin eleştirisini yapsa ne olur? Ya da o büyük soru: “Ataerkillikten en çok payı alanlar olan erkekler erkekliği neden eleştirsinler ki?”
Erkekler ve Erkekliklerin Eleştirisi Olarak Erkeklik Çalışmaları (mı)?
Akademisyen. On beş yıldan uzun bir süredir Türkiye’de erkekler ve erkeklikler üzerine araştırmalar yürütüyor ve yazılar yazıyor. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunu. Yüksek Lisans derecesini Ankara...

Akademisyen. On beş yıldan uzun bir süredir Türkiye’de erkekler ve erkeklikler üzerine araştırmalar yürütüyor ve yazılar yazıyor.

Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunu. Yüksek Lisans derecesini Ankara gecekondularında erkekliğe geçiş ritüelleri konulu teziyle Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden, doktora derecesini ise 2013 yılında Trabzon’da erkekliklerin inşası konulu teziyle ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nden aldı.

2011’de Sosyal Kalkınma ve Cinsiyet Eşitliği Politikaları Merkezi Derneği’nin (SOGEP) üniversite öğrencisi erkekler ile yaptığı eğitimde kullanmak üzere Soru ve Cevaplarla Erkeklikler’i kaleme aldı. 2016-2017 yılları arasında Ana Araştırmacı olarak AÇEV için Türkiye’de babalık ve erkeklikler üzerine halen en geniş kapsamlı araştırma olan Türkiye’de Babalık Araştırması’nı yürüttü. İlgi alanları arasında zorunlu göç araştırmaları da bulunuyor. Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji (İngilizce) Bölümü’nde öğretim üyesi.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git