Lê bigere Destpêk
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menuyê Nîşan BideMenuyê Veşêre
Dîroka Weşanê: 12 Îlon 2018 09:24
 ~ Nûkirina Dawî: 25 Nîsan 2019 16:01
10 xulek Xwendin

52 MÊR 52 HEFTE / 36 OZCAN SAPAN

Li eyneyê binêre!

Dema em li gotinên we dinêrin hûn dibêjin “em dixwazin mêrên li ser mijarekê bi ser ketîn, behsa fikrên xwe yên li ser mêrbûnê û tûndkariya mêran bikin û di eslê xwe de em dixwazin fikrên we qeyd bikin.” Divê bi taybetî em binê gotina “tecribe” dax bidin.
Li eyneyê binêre!
Chiviyazıları Yayınevi genel yayın yönetmeni. Akademi Kitabevi Café’nin kurucusu. Günlük pek çok gazeteyle  ve haftalık – aylık dergilerde haber, makale ve köşe yazarlığı yaptı. 1986...

Chiviyazıları Yayınevi genel yayın yönetmeni. Akademi Kitabevi Café’nin kurucusu. Günlük pek çok gazeteyle  ve haftalık – aylık dergilerde haber, makale ve köşe yazarlığı yaptı. 1986 yılında İnsan Hakları Derneği'nin kuruluş sürecinde bulundu. Üç dönem İHD İstanbul Şube Yönetim Kurulu, bir dönem İHD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesiydi. Solun birlik sürecinde yer alarak Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) kurucusu oldu. 1988'de başladığı yayıncılık faaliyetinde çeşitli yayınevlerinde editör ve yayın yönetmeni olarak çalıştı. Beyaz Ölümün Güncesi (1992), Ve Geçip Gitmediler (2000), Şeylerin Tarihi (2004)  kitaplarının yazarı. Humanite Dergisi ve Kafkasya Yazıları, Mjora dergilerinin kurucusu ve yayın kurulu üyesi oldu. Beyaz Ölümün Güncesi  ile 1992 Musa Anter Gazetecilik Ödülleri Röportaj Dalı Birincilik ödülünü ve yayınladığı kitaplardan ve yargılandığı davalardan dolayı Türkiye Yayıncılar Birliği (2003) “Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü”nü aldı. 1960 yılında İstanbul'da doğdu. 

Domahiyê nîşan bide
Biçe serûpelê