Lê bigere Destpêk
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menuyê Nîşan BideMenuyê Veşêre
Dîroka Weşanê: 22 Cotmeh 2018 10:05
 ~ Nûkirina Dawî: 23 Cotmeh 2018 10:19
10 xulek Xwendin

ZEYNEP YAŞÊ NIVISÎYE

Dengên wenda

Li ba me her tişt bi gotinê, bideng û melodî tê guhastin. Li ba me jin berî rojê radibe, ji ber ku jin rojê dizê. Li ba me gotin esas e, herkes gotina xwe, hafiza xwe, paşeroja xwe bixwe mezin dike û bi wate dike. Li ba me bi zêmara mirinê govend û dîlan tên gerandin.
Dengên wenda
Araştırmacı, arşivci. 1974 Siirt doğumlu. Marmara Üniversitesi Fransız dili mezunu. 1994’ten beri Kürt kültürü ve müziği üzerine derleme ve araştırma çalışmaları yapıyor. 2012 yılında Diyarbakır Kent...

Araştırmacı, arşivci. 1974 Siirt doğumlu. Marmara Üniversitesi Fransız dili mezunu. 1994’ten beri Kürt kültürü ve müziği üzerine derleme ve araştırma çalışmaları yapıyor. 2012 yılında Diyarbakır Kent Müzesi ve Hafıza Merkezini oluşturma çalışmalarında müze araştırmacısı olarak görev yaptı. Diyarbakır’da Kadın Müzesi, Mehmet Uzun Müzesi, Diyarbakır Cezaevi Müzesi, Ermeni ve Süryani müzelerinin oluşturulması çalışmalarında danışmanlık yaptı.Kürt müziğinin 110 düayen sanatçı ve dengbêjin hayat hikâyesi ve eserlerinin örneklerinin yer aldığı 2 ciltlik ‘Şakarên Muzîka Kurdî’ çalışması 2015’de ve müzik sanatçısı Ayşe Şan’nın eserlerinin koleksiyonunun ve hayat hikâyesinin derlemesi olan Ayşe Şan araştırması 2008’de yayımlandı. Kürt müziğinin kayıp sesleri konusundaki araştırma ve derleme çalışmalarına devam etmektedir.

 

Domahiyê nîşan bide
Biçe serûpelê