Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 6 Mart 2013 14:48
 ~ Son Güncelleme: 31 Ekim 2013 00:03
7 dk Okuma

YAŞAR AYDIN'IN ANALİZİ

Euro-Krizi, Avrupa Birliği ve Sosyal Demokrasinin Geleceği

Avrupa Birliği’nin karşı karşıya olduğu ekonomik ve siyasal kriz, 2013 yılında Almanya’da yapılacak olan seçimlerin önemini artırıyor.
Euro-Krizi, Avrupa Birliği ve Sosyal Demokrasinin Geleceği
Berlin'deki Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) araştırma enstitüsünde uzman. Hamburg Üniversitesi’nde (Almanya) sosyoloji ve iktisat bilimi öğrenimi gördü. Lancaster Üniversitesi’nde (İngiltere) sosyoloji dalında yüksek lisans...

Berlin'deki Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP) araştırma enstitüsünde uzman. Hamburg Üniversitesi’nde (Almanya) sosyoloji ve iktisat bilimi öğrenimi gördü. Lancaster Üniversitesi’nde (İngiltere) sosyoloji dalında yüksek lisans yaptı. Hamburg Üniversitesi'nde "Bir Sosyal Kurgu Olarak Yabancılığın Analizi ve Eleştirisi” başlıklı teziyle doktorasını tamamladı. "Türkiye’nin Dış Türklere Yönelik Politikası" konulu bir araştırmayı yürütüyor. Ayrıca Evangelische Hochschule für Sozial Arbeit und Diakonie isimli yüksek öğrenim kurumunda sosyoloji dersleri veriyor. Yabancılık ve göç hakkında iki kitabı bulunan Aydın’ın, editörlüğünü yaptığı bir popüler kültür kitabı, ayrıca  Almanca, İngilizce ve Türkçe bilimsel makaleleri ile güncel konularda Almanca ve Türkçe gazete yazıları bulunuyor. 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git