Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 1 Temmuz 2017 00:00
 ~ Son Güncelleme: 1 Temmuz 2017 00:05
6 dk Okuma

AYŞE GÜL ALTINAY'DAN

Şirin Tekeli'ye Mektup

Feminizmin ne olduğunu ve olabileceğini, o sırada heyecanla okuduğum onca kitaptan daha çok, bu kısa sohbetlerimizde senden öğrendim. Senin feminizmin cesaret, heyecan, sevgi ve saygı demekti.
Şirin Tekeli'ye Mektup
2001’den bu yana Sabancı Üniversitesi’nde antropoloji, kültürel çalışmalar ve toplumsal cinsiyet dersleri veriyor, militarizm, şiddet, hafıza ve toplumsal cinsiyet üzerine çalışıyor. Lisans diplomasını Boğaziçi Üniversitesi...

2001’den bu yana Sabancı Üniversitesi’nde antropoloji, kültürel çalışmalar ve toplumsal cinsiyet dersleri veriyor, militarizm, şiddet, hafıza ve toplumsal cinsiyet üzerine çalışıyor. Lisans diplomasını Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Sosyoloji bölümlerinden, Kültürel Antropoloji doktorasını ve Kadın Çalışmaları Sertifikası’nı Duke Üniversitesi’den aldı. 2016-2019 arasında Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi (SU Gender) Direktörlüğünü yürüttü. Yayınlarından bazıları ise şöyle: Vatan, Millet, Kadınlar (İletişim, 2000, derleme), The Myth of the Military-Nation: Militarism, Gender and Education (Palgrave Macmillan, 2004), Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet (Punto, 2007, Yeşim Arat ile), Ebru: Kültürel Çeşitlilik Üzerine Yansımalar (Metis, 2007, derleme, Attila Durak ile), işte böyle güzelim... (Sel, 2008, Hülya Adak, Esin Düzel, Nilgün Bayraktar ile), Torunlar (Metis, 2009, Fethiye Çetin ile), Gendered Wars, Gendered Memories: Feminist Conversations on War, Genocide and Political Violence (Routledge, 2016, derleme, Andrea Petö ile) ve Women Mobilizing Memory (Columbia University Press, 2019, derleme, Maria Jose Contreras, Marianne Hirsch, Jean Howard, Banu Karaca ve Alisa Solomon ile).

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git