Lê bigere Destpêk
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menuyê Nîşan BideMenuyê Veşêre
Dîroka Weşanê: 4 Nîsan 2018 12:18
 ~ Nûkirina Dawî: 8 Tebax 2018 12:30
8 xulek Xwendin

52 Mêr 52 Hefte #13 Ahmet Umit

Navê min Hatun e

Bayeka li derve bangî wê dike, wek destekê birehm. Hatun ber bi wê bayê ve diçe ku bangî wê dikir. Di deriyê malê de dêya wê tê pêşiya wê. Jina reben qêrekê dide û ji ser hişê xwe diçe. Bi qêra dêya wê gundî li wê kom dibin.
Navê min Hatun e
Yazar. Şiir, hikaye, roman ve çizgi roman yazdı. Son kitabı Kırlangıç Sokağı bu ay, ilk kitabı Sokağın Zulası (şiir) 1989’da yayımlandı. İlk romanı Sis ve Gece (1996)  polisiye...

Yazar. Şiir, hikaye, roman ve çizgi roman yazdı. Son kitabı Kırlangıç Sokağı bu ay, ilk kitabı Sokağın Zulası (şiir) 1989’da yayımlandı. İlk romanı Sis ve Gece (1996)  polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Kitapları arasında Kar Kokusu, Patasana, KuklaNinatta’nın Bileziği, İnsan Ruhunun Haritası, Aşk Köpekliktir, Beyoğlu Rapsodisi, Kavim Bab-ı Esrar ve İstanbul Hatırası, Başkomser Nevzat - Çiçekçinin Ölümü ve Başkomser Nevzat - Tapınak Fahişeleri, Sultan'ı ÖldürmekBeyoğlu'nun En Güzel Abisi, Elveda Güzel Vatanım yer alıyor. 1960’ta Gaziantep’te doğdu. ilk-orta eğitimini, siyasi baskılar ve sürgün sonucu Diyarbakır-Ergani'de tamamladı. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında Moskova’da Sosyal Bilimler Akademisi’nde siyaset eğitimi gördü. 

Domahiyê nîşan bide
Biçe serûpelê