Lê bigere Destpêk
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menuyê Nîşan BideMenuyê Veşêre
Dîroka Weşanê: 25 Nîsan 2018 09:56
 ~ Nûkirina Dawî: 8 Tebax 2018 12:26
6 xulek Xwendin

52 MÊR 52 HEFTE / 16 PAKRAT ESTÛKYAN

Hişmendiya dewletê li dijî jinan e

Li gorî çîrokên her sê pirtûkên pîroz, ‘jina ku meyla wê li ser gunehan heye berpirsiyara sereke ya derd û kulên me ye’. Ev tenê jî dikare di tundkariya li ser jinan de derbarê rola olan de nêrînê diyar bike.
Hişmendiya dewletê li dijî jinan e
Gazeteci, radyocu, yazar, biokimya teknisyeni. Agos gazetesi  köşe yazarı ve Ermenice sayfaları editörü. Paris’te ‘Ayp FM’ ve İstanbul’da ‘Açık Radyo’da haftalık radyo programları hazırlıyor, Özgürlükçü...

Gazeteci, radyocu, yazar, biokimya teknisyeni. Agos gazetesi  köşe yazarı ve Ermenice sayfaları editörü. Paris’te ‘Ayp FM’ ve İstanbul’da ‘Açık Radyo’da haftalık radyo programları hazırlıyor, Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde yazıyor. Mihail Vasilyadis ile “Artı” televizyonu için ile haftalık aktüalite programı “Haftanın Hay’ı Huy’u” hazırlıyor.  Sıradan insanların sıradışı yaşamlarını anlattığı öyküleri “Hay Hikayeler” Everest Yayınları (2011), Ermenice orijinali “Bantukht Yerker” (Gurbet Türküleri) (2012) Aras Yayıncılık'tan çıktı.1915 kırımından kurtularak İstanbul’a göç etmiş bir ailenin ikinci kuşağı olarak 1953'te  Rumelihisar’da doğdu. Şehrin Ermeni okullarında eğitim gördükten sonra uzun yıllar biyokimya teknisyeni olarak çalıştı. 

 

Domahiyê nîşan bide
Biçe serûpelê