Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 29 Ekim 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 1 Kasım 2022 23:05
6 dk Okuma

YİTİRİŞİMİZİN 5. YILINDA ANISINA SAYGIYLA

Uluslararası bir fotoğraf sanatçısı: Lütfi Özkök

Yolunuz düşerse bir gün Stockholm’e, Yazarlar Sendikası'nın altında, bir restoran vardır. O restoranın bütün duvarlarında dizi dizi, Lütfi Özkök’ün çektiği bütün dünyadan yazarların portrelerini görebilirsiniz.
Uluslararası bir fotoğraf sanatçısı: Lütfi Özkök
Şair, yazar ve çevirmen 1956 yılında Eşme’de doğdu. Liseyi Manisa’da okudu. Bursa Eğitim Fakültesi’ni bitirdi, Yıldız Teknik Üniversitesi’ni 3. sınıfta terk etti. 1981’de yurtdışına çıktı...

Şair, yazar ve çevirmen 1956 yılında Eşme’de doğdu. Liseyi Manisa’da okudu. Bursa Eğitim Fakültesi’ni bitirdi, Yıldız Teknik Üniversitesi’ni 3. sınıfta terk etti. 1981’de yurtdışına çıktı ve İsveç’e yerleşti. 40 yıla yakın ana dili öğretmenliği yaptı. Barış aktivisti. Düzenlediği sayısız iki dilli şiir dinletilerinde, İsveçli sanatçılarla birlikte kendi ve başka şairlerin şiirlerini okudular.

Kitapları: Sürgün Anılar, Az Hüzün Biraz Sevinç, Yeni Sularda, Az Uz Dere Tepe Sonra Düz, Vid en vägkant, I nya farvatten. (Nazım Hikmet çevirileri:) De mångfärgade kaprifolerna, Människovyer från mitt hemland. (Tomas Tranströmer’den) Sanki Gerekliymiş Gibi. (Kırmızı Kedi Yayınevi - yayın aşamasında)

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git