Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 6 Ağustos 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 6 Ağustos 2022 00:06
10 dk Okuma

YETERİNCE İYİ EBEVEYNLİK

"Şımarık çocuklarını zapt etmeyen gamsız ebeveyn" sorunsalı

Gerçekten çocukları seviyorsak "yeterince iyi" ebeveynlerle geçinmek durumundayız, aksi takdirde çocukların temel haklarını özgürce ve tam katılımlı, eşit, erişilebilir, kültürel yaşantıya katkı sunarak gerçekleştirebilmelerini kısıtlamış oluruz.
"Şımarık çocuklarını zapt etmeyen gamsız ebeveyn" sorunsalı
İstanbul Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden mezun oldu. Syracuse Üniversitesi, Çocuk ve Aile Araştırmaları Bölümünden yüksek lisansını, Pennsylvania Eyalet Üniversitesi, Eğitim Programları ve Öğretimi Bölümünden...

İstanbul Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden mezun oldu. Syracuse Üniversitesi, Çocuk ve Aile Araştırmaları Bölümünden yüksek lisansını, Pennsylvania Eyalet Üniversitesi, Eğitim Programları ve Öğretimi Bölümünden doktorasını aldı. 2006'dan bu yana Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesinde öğretim üyesi. Sosyal ve duygusal öğrenme ve çocuk oyunu derslerini veriyor ve bu konularda araştırmalar yürütüyor. Boğaziçi Üniversitesi, Barış Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü. Journal of Childhood, Education & Society dergisinin editörlerinden. CocukBogazici oluşumununun kurucusu (www.cocukbogazici.com; @cocukbogazici). Yeniinsan yayınevinden basılan “Çocuklukta Sosyal ve Duygusal Öğrenme” başlıklı kitabın editörü. Esin ve Deniz’in annesi.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git