Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 12 Mart 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 21 Nisan 2022 16:18
7 dk Okuma

YEREL MEDYADA KADIN GAZETECİLER NEDEN MERCEĞİN DIŞINDA?

Yerelde “Gazeteci dediğin erkek olur” bakış açısı hakim

Cinsiyetçi istihdam koşulları, yerel medyada kadın gazetecileri hem haber üretiminde hem de üretilen içeriklerde merceğin dışında bırakıyor.
Yerelde “Gazeteci dediğin erkek olur” bakış açısı hakim
Araştırmacı, sosyal girişimci, yazar ve belgesel yapımcısı. 25 yıldır Türkiye’de çok farklı konularda sosyal araştırmalar yürütüyor. Yeni/alternatif medya alanında yurttaş gazetecilerini bir araya getiren sosyal girişimlere...

Araştırmacı, sosyal girişimci, yazar ve belgesel yapımcısı.

25 yıldır Türkiye’de çok farklı konularda sosyal araştırmalar yürütüyor. Yeni/alternatif medya alanında yurttaş gazetecilerini bir araya getiren sosyal girişimlere öncülük yapıyor. Son dönemde yurttaş haberciliği, araştırmacı gazetecilik, veri gazeteciliği ve alternatif medya trendleri üzerine çeşitli araştırma projeler yürütüyor. Bu alanlarda yürüttüğü çalışmaları 3 kitap ve farklı makaleler ile yayınladı.

Devamını Göster
Medya ve kültürel çalışmalar üzerine disiplinler arası araştırmalar yürüten bir saha araştırmacısı ve gazeteci. Çalışmalarında gazetecilerin ifade ve basın özgürlüğü pratiklerini ve medyada dezavantajlı gruplar...

Medya ve kültürel çalışmalar üzerine disiplinler arası araştırmalar yürüten bir saha araştırmacısı ve gazeteci. Çalışmalarında gazetecilerin ifade ve basın özgürlüğü pratiklerini ve medyada dezavantajlı gruplar ile azınlıklara yönelik ayrımcılık ve nefret söylemini inceliyor. Medya ve Göç Derneği’nde kurucu yönetim kurulu üyesi ve kreatif içerik koordinatörü. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git