Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 19 Ocak 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 19 Ocak 2022 09:42
4 dk Okuma

DİYARBAKIR'DA MÜLTECİ OLMAK

"Ayrımcılıktan ben de çocuklarım da çok zorluk çektik"

Ülkelerinde yaşadıkları iç karışıklık, savaş ve ekonomik nedenlerden dolayı mülteci konumuna düşen insan sayısı her geçen gün artarken Diyarbakır’ın Bağlar ve Sur gibi yoksul ilçelerine yerleşen mülteciler ise ayrımcılık ve ötekileştirmeye maruz kalıyor.
"Ayrımcılıktan ben de çocuklarım da çok zorluk çektik"
Freelance gazeteci olarak çalışmakta, Podcast Kurdi'ye podcastler hazırlıyor. Gaziantep Üniversitesi Radyo Televizyon ve Programcılığı mezunu. Gazeteciliğe Diyarbakır’ın yerel bir televizyonu olan Gün TV’de muhabirlik ile başladı. Ardından...

Freelance gazeteci olarak çalışmakta, Podcast Kurdi'ye podcastler hazırlıyor. Gaziantep Üniversitesi Radyo Televizyon ve Programcılığı mezunu. Gazeteciliğe Diyarbakır’ın yerel bir televizyonu olan Gün TV’de muhabirlik ile başladı. Ardından Azadi TV'de Kürtçe haber sunuculuğu ve haber editörlüğü görevlerini yürüttü. 1HaberVar adlı sitede haber ve program editörlüğü yaptı. Ortadoğu News adlı internet sitesine video haberler hazırladı. Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi'nde yayın yapan NRT televizyonunun Diyarbakır muhabirliğini yaptı. Atölye BİA 2 Eylül 2018 "Kürtçe Çeviri ve Haber Atölyesi" katılımcısı.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git