Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 23 Ocak 2023 12:49
 ~ Son Güncelleme: 23 Ocak 2023 12:52
2 dk Okuma

SELAHATTİN DEMİRTAŞ, BİANET’E YAZDI

Kaputu açtılar, bari sandığı çalmasınlar

Sandık önünüze gelmeden çok önce seçimi kimin kazandığını tartışmasız şekilde meydanları doldurarak gösterirseniz kimse tehlikeli işlere girmeye cesaret edemez.
Kaputu açtılar, bari sandığı çalmasınlar
Siyasetçi, avukat, yazar, şair, ressam, çizer. İşçi bir baba ile ev kadını bir annenin yedi çocuğundan ikincisi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2004'te İHD Diyarbakır Şube Başkanı...

Siyasetçi, avukat, yazar, şair, ressam, çizer. İşçi bir baba ile ev kadını bir annenin yedi çocuğundan ikincisi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2004'te İHD Diyarbakır Şube Başkanı oldu. 2007 seçimlerinde Diyarbakır milletvekili seçildi.

2014'te Figen Yüksekdağ ile birlikte, çeşitli partilerin ve siyasi oluşumların bir araya gelerek kurduğu Halkların Demokrasi Partisinin (HDP) eş genel başkanlığına seçildi. Bu görevini sürdürürken ve İstanbul milletvekiliyken 4 Kasım 2016 gecesi, HDP’li 10 milletvekili ile birlikte gözaltına alındı, tutuklandı. 

Hapishanede yazdığı Seher (2017) ve Devran (2019) adlarında iki öykü kitabı ile Leylan (2020) ve Efsun (2021) adlarında iki romanı yayımlandı. Bunların yanı sıra, yaptığı şarkılar çeşitli sanatçılar tarafından seslendirildi.  Ayrıca yayımlanmış resim, kara kalem ve karikatür çalışmaları da bulunuyor. 

10 Nisan 1973’te Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinin Suriçi semtinde doğdu. Halen, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuluyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) "serbest bırakılsın" kararına rağmen serbest bırakılmıyor. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git