Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 6 Ekim 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 6 Ekim 2022 08:20
12 dk Okuma

BİANET VE HAFIZA MERKEZİ BERLİN'DEN PODCAST VE YAZI DİZİSİ

Geçmişin hayaletleri, bugünün bekçileri

Türkiye’de geçmişle hesaplaşma mücadelesi sahipsiz değildir, güçlü bir politik birikime sahiptir. Bu politik birikime yaslanarak devlet içinden konuşan tüm klikleri daha fazlasını yapmaya ve daha somut konuşmaya zorlamalıyız.
Geçmişin hayaletleri, bugünün bekçileri
Araştırmacı, akademisyen, Paris VIII Üniversitesi’nde çalışıyor. Hafıza Merkezi'nin kurucularından. İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde dersler verdi. “Kürt Meselesindeki Çatışma Bağlamında...

Araştırmacı, akademisyen, Paris VIII Üniversitesi’nde çalışıyor. Hafıza Merkezi'nin kurucularından. İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde dersler verdi. “Kürt Meselesindeki Çatışma Bağlamında Zorla Kaybetmeler ve Zorla Yerinden Etme: Marjın İçinde Kayıp, Yas ve Politika/ Enforced Disappearance and Forced Migration in the Context of Kurdish Conflict: Loss, Mourning and Politics at the Margin” (2 017) başlıklı doktora tezini Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales'de (EHES) yazdı. Saint-Joseph Fransız Lisesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudu. "Erken dönem cumhuriyette çocuk suçluluğu ve ıslahevleri" başlıklı yüksek lisans tezini Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü'nde yazdı. 

Devamını Göster
ilgili haberler
ilgili haberler
diğer yazıları
Sayfa Başına Git