Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 5 Haziran 2010 00:00
 ~ Son Güncelleme: 31 Ekim 2013 00:02
6 dk Okuma

MEHMET HORUŞ'TAN

5 Haziran Vesilesiyle Duyurulur...

Sadece son bir yılda yüz binden fazla insan sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı için sokağa çıktı. Resmi çevreciliğin "çevreci" otomobillere ve kredi kartlarına gösterdiği ilgiden bakma fırsatı bulamadığı bu çevre mücadelelerinin sahipleri, 26-27 Haziran'da Ankara'da tarihi bir buluşmaya hazırlanıyor.
5 Haziran Vesilesiyle Duyurulur...
A.Ü. Hukuk Fakültesi mezunu, Ankara Barosu'na bağlı serbest avukat. Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Yürütme Kurulu üyesi. Bergama'dan bu yana Türkiye'deki siyanürlü altın madenciliğine...

A.Ü. Hukuk Fakültesi mezunu, Ankara Barosu'na bağlı serbest avukat. Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Yürütme Kurulu üyesi.

Bergama'dan bu yana Türkiye'deki siyanürlü altın madenciliğine karşı açılan çok sayıda davada TMMOB’ne bağlı odalar ve yöre yurttaşlarının avukatlığını yaptı. Halen Sinop ve Akkuyu nükleer, Kanal İstanbul gibi çevre davalarında avukatlık yapıyor. Politik bir ekoloji hareketinin inşası için mücadele ediyor. Farklı politik ekoloji akımlarının bir araya gelerek oluşturduğu Ekoloji Politik topluluğu içinde yer alıyor. Kobanê Davası'nda yargılanan birçok kişinin avukatlığını üstleniyor. 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git