Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 10 Aralık 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 10 Aralık 2022 00:00
6 dk Okuma

"Kadın, Yaşam, Özgürlük" bile "Şahre Nou" katliamı* için ağlamadı

İran toplumunun en ezilen azınlığı seks işçileri, İslam devriminin ilk kurbanları... Bugünlerde dünyanın haykırdığı insanların heyecanı arasında hâlâ bazılarının sesi çıkmıyor ve susmaları diğer azınlıklar tarafından bile normal karşılanıyor.
"Kadın, Yaşam, Özgürlük" bile "Şahre Nou" katliamı* için ağlamadı
İsveç'teki Iran Open Publishing Group tarafından yayınlanan üç kısa öykü kitabı yazmıştır. Bang, Mindmotor, Ilian ve Chirok edebiyat dergilerinin yazarlarından biridir. Ayrıca makaleleri, eleştirileri ve...

İsveç'teki Iran Open Publishing Group tarafından yayınlanan üç kısa öykü kitabı yazmıştır. Bang, Mindmotor, Ilian ve Chirok edebiyat dergilerinin yazarlarından biridir. Ayrıca makaleleri, eleştirileri ve çevirileri felsefi eleştirel web sitesi AsabSanj ve Radiozamaneh'de yayınlandı. Irak'ın Sylaimaniah şehrinde Hama Qadir'in yönettiği "Leke Gibi" filminde de rol aldı. Bir süre önceye kadar Pouri, Iranwire'ın Kürtçe bölümünün editörüydü ve yurtdışındaki Farsça ve Kürt medyasında gazeteci olarak çalıştı. Tahran Politeknik Üniversitesi'nde Bilim Felsefesi Yüksek Lisans programından mezun oldu.

Devamını Göster
İranlı bir feminist aktivist. İran'daki "MeToo hareketi"nin tanınmış aktivistlerinden biridir. Halen "justice for iran" organizasyonunda profesyonel olarak araştırmacı olarak çalışmaktadır. "HRANA" ve "United for Iran"...

İranlı bir feminist aktivist. İran'daki "MeToo hareketi"nin tanınmış aktivistlerinden biridir. Halen "justice for iran" organizasyonunda profesyonel olarak araştırmacı olarak çalışmaktadır. "HRANA" ve "United for Iran" insan hakları medyasında gazeteci olarak çalışma deneyimine sahiptir. O Tahran "Kharazmi" Üniversitesi'nde matematik bölümünden mezun oldu.

 
 
Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git