Lê bigere Destpêk
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menuyê Nîşan BideMenuyê Veşêre
Dîroka Weşanê: 19 Çile 2022 08:28
 ~ Nûkirina Dawî: 19 Çile 2022 08:48
6 xulek Xwendin

“Ji bo lîstikên şanoyê salonan nadin me”

Lîstîkvanên Şanoya Bajar a Amedê Berfîn Emektar û Ozcanî diyar kirin ku li Amedê temaşevan li hunerê xwedî derdikevin û li hin bajaran salon nedan wan da ku ew lîstikên xwe lê bilîzin.
“Ji bo lîstikên şanoyê salonan nadin me”
Freelance gazeteci olarak çalışmakta, Podcast Kurdi'ye podcastler hazırlıyor. Gaziantep Üniversitesi Radyo Televizyon ve Programcılığı mezunu. Gazeteciliğe Diyarbakır’ın yerel bir televizyonu olan Gün TV’de muhabirlik ile başladı. Ardından...

Freelance gazeteci olarak çalışmakta, Podcast Kurdi'ye podcastler hazırlıyor. Gaziantep Üniversitesi Radyo Televizyon ve Programcılığı mezunu. Gazeteciliğe Diyarbakır’ın yerel bir televizyonu olan Gün TV’de muhabirlik ile başladı. Ardından Azadi TV'de Kürtçe haber sunuculuğu ve haber editörlüğü görevlerini yürüttü. 1HaberVar adlı sitede haber ve program editörlüğü yaptı. Ortadoğu News adlı internet sitesine video haberler hazırladı. Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi'nde yayın yapan NRT televizyonunun Diyarbakır muhabirliğini yaptı. Atölye BİA 2 Eylül 2018 "Kürtçe Çeviri ve Haber Atölyesi" katılımcısı.

Domahiyê nîşan bide
nûçeyên pêwendîdar
Biçe serûpelê