Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
İyi Günde Kötü Günde: Bir Arada Yaşamak

İyi Günde Kötü Günde: Bir Arada Yaşamak

IPS İletişim Vakfı/ bianet & Hafıza Merkezi Berlin, Hollanda Krallığı Büyükelçiliği MATRA Sosyal Dönüşüm Programı kapsamında İyi Günde Kötü Günde: Bir Arada Yaşamak” adlı bir podcast serisi yayınladı. Projenin uygulama dönemi 01.12.2021- 31.11.2022 tarihleri arasındaydı.

Bu proje, Türkiye'de derinleşen kutuplaşmaya meydan okumak ve demokratikleşmeyi güçlendirmek için gazeteciler, akademisyenler, aktivistler ve insan hakları savunucuları ile "farklılıklarımızla birlikte yaşamayı" derinlemesine tartışmayı amaçlıyor. Uygulama dönemi boyunca, bu hak temelli tartışmaların ulusötesi karakteri hakkında daha geniş bir kamuoyu bilgilendirilerek ve vatandaşların bilgi edinme hakkını desteklemek için gazetecilere bu konularda eğitim verilerek bu geniş amaca ulaşıldı.

Proje'de 10 podcast, 10 haber dosyası ve 3 eğitim var.

Podcast'ler ve haber dosyaları, "Türkiye'de bir arada yaşamak" kavramıyla ilgili 10 konuya odaklandı. 

10 konu başlığı, hafıza, aile, nefret, cezasızlık, ırkçılık, korku, haberin doğruluğu/sahte haber, birbirimizle konuşmak (Antroposen'in ötesinde), yalan ve sanat yoluyla diyalog, Türkiye'de bi arada yaşama deneyimiyle ilgili temel tartışmalı konuları ortaya koyuyor. Bu konuların her biri bir arada yaşama temasıyla ilgili gerçek sorun ve çatışmalardan birini yansıttığı için bilinçli olarak seçildi.

"İyi günde kötü günde" bir arada yaşamak
"İyi günde kötü günde" bir arada yaşamak
2 Ocak 2000
Sayfa Başına Git