Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 21 Şubat 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 21 Şubat 2021 23:18
2 dk Okuma

KAFKAS ANADİLLERİ 4

Alfabeden yoksunluk okuma ve yazmayı olumsuz etkiledi

Türkiye'de anadildeki yayınların azlığının nedeni iki sebebe bağlanabilir. Birincisi, uzun yıllar alfabeden yoksun olunması okuma ve yazmayı olumsuz yönde etkiledi. İkincisi ise Kafkasya'ya gidenlerin çoğu dönüşte kitap getirmişlerdi. Böylece bu ihtiyaçlarını Kafkasya'dan karşılamışlardı.
Alfabeden yoksunluk okuma ve yazmayı olumsuz etkiledi
1975 Sivas doğumlu. Oset. İktisat fakültesi mezunu. Uzun yıllardır Kafkas kültür derneklerinde birçok projede yer aldı. Yerel ve ulusal bazda projelere katıldı. Son 15 yıldır...

1975 Sivas doğumlu. Oset. İktisat fakültesi mezunu. Uzun yıllardır Kafkas kültür derneklerinde birçok projede yer aldı. Yerel ve ulusal bazda projelere katıldı. Son 15 yıldır Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı’nda (KAFDAV) tam zamanlı olarak çalışıyor. Kafkasya konulu yayınların editörlüğünü yapıyor. Vakıf bünyesinde oluşturduğu Bilimsel Araştırma Merkezi’nde konu ile ilgili araştırmacıları destekleyici çalışmaların yanı sıra Sardamond adı ile oluşturdukları “Oset Kültürü Araştırma Grubu”nda sözlü tarih derlemeleri yapıyor.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git