Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 9 Mart 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 14 Mart 2022 17:34
6 dk Okuma

KADIN EDEBİYATÇILAR YAZDI: GERÇEK KADINLARDAN İLHAMLA -2

Emani'nin küpeleri

Elçin Poyrazlar'ın kaleminden: "Çocukluk aşkımla gelmiştik Sakarya’ya. Suriye’de savaş çıkınca, Esad’ın askerleri tarlalarımızı yakınca, bir gün aç, bir gün tok yaşamaya başlayınca güvenli topraklara kaçmayı tasarladık. Eşim Halid önceden geldi, bir iş ve ev buldu."
Emani'nin küpeleri
Polisiye yazarı ve gazeteci. ODTÜ’de işletme okuduktan sonra Belçika’da Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde yüksek lisans yaptı. Brüksel’de ekonomi-politika doktorasını yaparken gazeteciliğe başladı. Cumhuriyet, Dünya, TimeOut, Huffington Post, Vocativ...

Polisiye yazarı ve gazeteci. ODTÜ’de işletme okuduktan sonra Belçika’da Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde yüksek lisans yaptı. Brüksel’de ekonomi-politika doktorasını yaparken gazeteciliğe başladı. Cumhuriyet, Dünya, TimeOut, Huffington Post, Vocativ ve BBC gibi yerli ve yabancı medya kuruluşları için çalıştı. Bu süreçte İstanbul, Brüksel, Washington, Londra ve Madrid'de yaşadı. Polisiye romanlarında kadın figürünü öne çıkaran Poyrazlar'ın Gazetecinin Ölümü, Kara Muska, Mantolu Kadın ve Ecel Çiçekleri olmak üzere dört eseri var. Halen Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarı ve Medyascope TV'de dış politika yorumcusu.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git