Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 19 Şubat 2024 16:50
 ~ Son Güncelleme: 19 Şubat 2024 16:50
6 dk Okuma

İliç’teki facia, kuralsızlığın ve kontrolsüzlüğün sonucu

Bergama mücadelesi sırasında kamu yararına olmadığı yargı yoluyla tespit edilen altın madenciliği, 1990’ların sonundan itibaren temize çıkarıldı ve ülke çıkarları ile özdeşleştirildi. Sebep olduğu çevresel tahribat ve riskler göz ardı edildi, yasal korumalar kaldırıldı.
Görseli Büyüt
İliç’teki facia, kuralsızlığın ve kontrolsüzlüğün sonucu
Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Profesör. Siyaset sosyolojisi ve çevre sosyolojisi alanlarında uzman. Toplumsal/siyasi hareketler, politik ekoloji, enformel siyaset ve popülizm çalışmalarının odaklandığı başlıca konulardır. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde...

Profesör. Siyaset sosyolojisi ve çevre sosyolojisi alanlarında uzman. Toplumsal/siyasi hareketler, politik ekoloji, enformel siyaset ve popülizm çalışmalarının odaklandığı başlıca konulardır. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde çalışan Özen, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmuş ve yüksek lisans ve doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yapmıştır.

Türkiye’deki altın madenciliğine, hidroelektrik, termik ve jeotermal santrallere karşı yürütülen toplumsal mücadeleler üzerine projeler yürütmüştür. Son dönemde yenilenebilir enerjinin toplumsal etkileri üzerine çalışmaktadır. Uzmanlık Alanları: Toplumsal hareketler, çevre hareketleri, politik ekoloji, popülizm, çevre popülizmi.



Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git