Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 10 Nisan 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 22 Nisan 2022 00:35
7 dk Okuma

İstanbul Sözleşmesi: Umudun fısıltısı

Hükümet tarafından sistematik şekilde dolaşıma sokulan ve köpürtülmeye çalışılan imitasyon homofobi İstanbul Sözleşmesi ile ilgili her eylemde sıkça görülen gökkuşağı bayraklarıyla, trans bayraklarıyla gereken cevabı alıyor. Bu yapay nefret toplumun geneli tarafından da benimsenmiş görünmüyor.
İstanbul Sözleşmesi: Umudun fısıltısı
Şişli Terakki Lisesi’ni bitirdikten sonra lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Pazarlama bölümünde tamamladı. 2004 yılında Volvo İş...

Şişli Terakki Lisesi’ni bitirdikten sonra lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Pazarlama bölümünde tamamladı.

2004 yılında Volvo İş Makinalarında çalışmaya başladı. 2016 yılına kadar Volvo’da satış destek uzmanı, pazarlama uzmanı ve altı yıl süresince Pazarlama, CRM ve Satış Destek Müdürü olarak görev yaptı.

Aynı zamanda oyun yazarı. Tetikçi, 17.31, Tilt, Kabuklu Sürprizli Hayvanlar, Nerde Kalmıştık?, Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi, Evim! Güzel Evim!, Babil, Benimle Gelir Misin? oyunları İstanbul’un farklı tiyatrolarında sahnelendi. 

2017 yılında Maxim Gorki Tiyatrosu ve Oyun Yazarlığı için Yeni Enstitü (NIDS) tarafından projelendirilen KIF (Krieg Im Frieden – ParçA Parça Savaş) için dünya genelinden seçilen 4 oyun yazarından biri oldu.

2017 yılında Maxim Gorki Tiyatrosu ve Oyun Yazarlığı için Yeni Enstitü (NIDS) tarafından projelendirilen KIF (Krieg Im Frieden – Parça Parça Savaş) için dünya genelinden seçilen dört oyun yazarından biri oldu. Bu proje kapsamında “Benimle Gelir Misin?” isimli oyununu kaleme aldı. KIF (Krieg Im Frieden – Parça Parça Savaş) Projesi kapsamında yazdığı “Benimle Gelir Misin?” isimli oyunu Stuttgart Şehir Tiyatrosu’nda “Last Park Standing” adıyla Ekim 2019’da prömiyer yaptı.

2019 yılında Akademie Schloss Solitude – Stuttgart tarafından her yıl beş kişiye sağlanan çalışmalarında insan hakları ve ifade hürriyetini merkeze alan sanat yaratıcılarına sunulan Jean-Jacques Rousseau bursuna hak kazandı. 

Stuttgart’da bulunduğu sürede “Tarihle Etkileşim” festivali kapsamında Anlatılmamış Hikayeler: Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri projesini tasarladı ve hayata geçirdi.

 2020 yılında Stuttgart - Ludwigsburg Şehri yazarlık bursuna hak kazanmıştır. Bu burs kapsamında Kültürel Çeşitlilik ve Toplumsal Cinsiyet’i merkeze alan “Der Weltschmerz” metnini yazdı.

2016 yılında Y+O’yu kurdu. Y+O toplumsal cinsiyet eşitliği, kültürel çeşitlilik, etik, adil ve yaratıcı yönetim gibi konularda atölye içerikleri üretmektedir. Atölye içerikleri oyunlaştırma yöntemiyle bilinçaltı kaynaklı tutumların değişimini hedeflerken değişimin teoriden pratiğe geçişini sağladı. 

TÜSİAD, Mercedes-Benz Türk, Vodafone, Koç Holding, Zorlu Holding, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi, UNFPA, UN Global Compact, Coca-Cola İçecek, Coca-Cola Türkiye, Allianz Türkiye, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı kurumlarına Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kültürel Çeşitlilik alanlarında eğitim, danışmanlık ve politika geliştirme hizmeti veriyor. 

İstanbul’da ve Berlin’de ikamet ediyor. Türkiye, Almanya, Avusturya, Kafkas ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da farklı şehirlerinde tiyatro ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kültürel Çeşitlilik ve Dahil Edici Yaklaşım çalışmalarını insanlarla paylaşmaya devam ediyor. 

 

 

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git