Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 22 Ocak 2019 00:00
 ~ Son Güncelleme: 28 Mart 2019 11:41
6 dk Okuma

52 ERKEK 52 HAFTA HAKKINDA YAZILAR

Kendine Dönmek, Erkekliği Dönüştürmek

Bence daha zor olan ve gerçekten dönüştürücü olan erkeklerin kendi deneyimlerine dönüp bakması, eleştirdikleri erkeklikteki paylarını sorgulaması.
Kendine Dönmek, Erkekliği Dönüştürmek
Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde öğretim üyesi. Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler dalındaki lisans eğitiminin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde aynı dalda...

Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde öğretim üyesi. Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler dalındaki lisans eğitiminin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde aynı dalda yüksek lisans yaptı. Rensselaer Polytechnic Institute’de Bilim ve Teknoloji Çalışmaları alanında doktorasını tamamladı ve bir süre Duke Üniversitesi’nde çalıştı. Araştırma alanları arasında erkeklik; toplumsal cinsiyet, bilim ve teknoloji ilişkileri; biyomedikal teknolojiler ve medikalizasyon (tıbbileşme) bulunuyor. Türkiye’de menopozun tıbbileşmesi, menopozda osteoporoz ve risk algıları, normal ve anormal adet kanaması ile ilgili söylemler, andropoz ve erkeklerde yaşlanma, fonksiyonel besinler ve tıbbileşme konularında yayınları var. The Making of Neoliberal Turkey (2016, Routledge) başlıklı kitabın editörlerinden birisi.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git