Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 8 Temmuz 2020 00:00
 ~ Son Güncelleme: 20 Temmuz 2020 13:40
9 dk Okuma

Kız çocuklarının okullaşması ve toplumsal cinsiyet eşitliği

Kadın ve erkeklerin eğitim hakkından eşit bir biçimde yararlanmasını sağlamak devletin anayasal yükümlülüğüdür. Bu yükümlülük kadın ve erkeklerin okullulaşma oranlarının eşit olmasının ötesinde, eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını gerektirir.
Kız çocuklarının okullaşması ve toplumsal cinsiyet eşitliği
2018 yılından beri Eğitim Reformu Girişimi'nde "Araştırmacı" olarak çalışıyor. Veri bilimi, disiplinlerarasılık, kalkınma, finansman ve yönetişim konularıyla ilgileniyor. ERG dışında, büyük veri analitiği, veri tasamı...

2018 yılından beri Eğitim Reformu Girişimi'nde "Araştırmacı" olarak çalışıyor. Veri bilimi, disiplinlerarasılık, kalkınma, finansman ve yönetişim konularıyla ilgileniyor. ERG dışında, büyük veri analitiği, veri tasamı ve tasarım odaklı düşünme üzerine çalışıyor, denemeler yazıyor. 2010 yılında Felsefe bölümünü kazanarak girdiği Boğaziçi Üniversitesi’nden 2016 yılında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile İktisat bölümlerinden iki diploma ile mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi’nde sosyal politika yüksek lisansını tamamladı.

Devamını Göster
ERG araştırmacısı. St. Olaf College Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Öğrenimi süresince siyaset bilimi, ekonomi, matematik, felsefe ve sinema gibi çeşitli disiplinlerde...

ERG araştırmacısı. St. Olaf College Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Öğrenimi süresince siyaset bilimi, ekonomi, matematik, felsefe ve sinema gibi çeşitli disiplinlerde ders alırken, insan hakları, kadın hakları, göç ve kimlik politikalarının toplum ve birey üzerindeki etkisi ile ilgili çalışma fırsatı buldu. Lisans eğitiminin ardından sivil toplum bünyesinde Şikago’da bir devlet lisesinde 9. ve 10. sınıf öğrencilerine matematik eğitmenliği yaptı.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git