Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 15 Şubat 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 18 Şubat 2022 00:14
5 dk Okuma

MERHABA DOĞAN AKHANLI/1

Kızıl yıldızla başlayan bir hayat

Kızıl yıldızla başlayan solculuk, Metris, Almanya ve ilk kitaplar... 19 yıl sonra Türkiye ziyareti, yeniden hapishane ve dayanışma; babasının ölümünü hapiste gazeteden duyar, dünyası yıkılır.
Kızıl yıldızla başlayan bir hayat
Akademik ve edebiyat alanında yazmaya devam ediyor. Dicle’den Fırat’a isimli şiir kitabı 2020'de basıldı. Brunel Üniversitesi'nde "Britanya’daki Kürt Alevilerde kimlik sorunu" teziyle yüksek lisansını aldı....
Akademik ve edebiyat alanında yazmaya devam ediyor. Dicle’den Fırat’a isimli şiir kitabı 2020'de basıldı. Brunel Üniversitesi'nde "Britanya’daki Kürt Alevilerde kimlik sorunu" teziyle yüksek lisansını aldı. Lisansı Londra Üniversitesi Doğu ve Afrika Çalışmaları Okulu SOAS (University of London- School of Oriental and African Studies) Siyasal Bilimler'den. KESK Genel Yönetim Kurulu üyeliği, Büro İşçileri Sendikası (BES) kuruluş çalışmaları, Tüm Maliye Sen kurucu üyeliği ve iki dönem örgütlenme sekreterliği ve Maliye Çalışanları, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MADER) kurucu genel başkanlığı görevlerinde bulundu. Çalışma hayatına İstanbul Defterdarlığı’na bağlı vergi dairesinde başladı. Haksız ve keyfi şekilde işten el çektirilince1999'da kızıyla birlikte Londra’ya yerleşti. 1969, Maraş, Elbistan doğumlu. 

 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git