Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 17 Haziran 2019 00:00
 ~ Son Güncelleme: 17 Haziran 2019 23:54
6 dk Okuma

BABA OLMAK/ AYŞEGÜL METİNDOĞAN

Siz Hiç Babanızın Kahramanı Oldunuz mu?

Hiç babasının kahramanı olamamış bir çocuk nasıl kendisine güvenebilir? Nasıl kavgaları biter herkesle? Nasıl özerk ve güçlü bir birey olabilir?
Siz Hiç Babanızın Kahramanı Oldunuz mu?
Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi. İnsan gelişimi ve aile bilimi uzmanı; uzman klinik psikolog ve çift aile terapisti. Lisans derecesini Ankara Üniversitesi, Eğitimde Psikolojik Hizmetler bölümünde...
Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi. İnsan gelişimi ve aile bilimi uzmanı; uzman klinik psikolog ve çift aile terapisti. Lisans derecesini Ankara Üniversitesi, Eğitimde Psikolojik Hizmetler bölümünde tamamladıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamak üzere  Amerika Birleşik Devletlerine gitmiştir. Syracuse Üniversitesi’nde “Child and Family Studies,” şimdiki adıyla Human Development and Family Science (İnsan gelişimi ve Aile Bilimi) bölümünde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini 2007 yılında tamamladı.  Eğitimleri sırsında pek çok araştırmada yer aldı. Doktora tezi ise Syracuse Üniversitesi doktora tez ödülüne layık görüldü.. State University of New York, SUNY Oswego’da psikoloji bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı.  Türkiye’ye döndükten hemen sonra 2008'de Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde göreve başladı ve halen Boğaziçi Üniversitesi’nde “gelişim psikolojisi” “araştırma “yöntemleri” ve “uygulamalı araştırma” dersleri başta olmak üzere ebeveynlik, cinsiyet rolleri, öz-düzenleme gibi alanlarda çeşitli dersler veriyor. Araştırma ve diğer akademik çalışmalarına devam diyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji programına 2014 yılında girerek klinik psikoloji ve çift aile terapisi alanında bir yüksek lisans derecesi daha tamamladı. Çalışma alanları arasında aile, ebeveynlik, çift ilişkileri, babalık, çocuk ve ergenlerde gelişimsel sonuçlar, içe ve dışa dönük davranış problemleri, duygusal ve bilişsel gelişim, cinsiyet rolleri, kültürlerarası çalışmalar ve öz-düzenleme yer almakta, çeşitli yayınları ve konferans sunumları bulunuyor. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git