Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 21 Şubat 2021 00:00
 ~ Son Güncelleme: 21 Şubat 2021 23:18
5 dk Okuma

KAFKAS ANADİLLERİ 2

Türkiyeli Osetler, anadili eğitimi ve çocuk edebiyatı

Halen yaşayan üç Oset köyünde, taşımalı eğitim nedeniyle ilkokulların kapanmış ve okul çağındaki çocukların yaşamamasından, şehirlerde ise zaten az olan nüfusun dağınık olmasından dolayı bir sınıfta yeterli sayıda anadilde eğitim talebi oluşturabilme imkânı olamadı.
Türkiyeli Osetler, anadili eğitimi ve çocuk edebiyatı
1966 Ankara doğumlu. Ankara Fen Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü mezunu. Leeds Üniversitesi’nin “Politika” bölümünden master derecesi aldı. ODTÜ Siyaset...

1966 Ankara doğumlu. Ankara Fen Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü mezunu. Leeds Üniversitesi’nin “Politika” bölümünden master derecesi aldı. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Sosyoloji bölümlerinde başladığı doktora çalışmalarına New York’taki New School for Social Research okulunun Sosyoloji bölümünde devam etti, tez aşamasında çalışmalarına ara verdi. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde başladığı iş hayatına inşaat alanındaki aile şirketinde yönetici olarak devam etti, başka bir firmada danışman olarak görev yapıyor.

Türkiye Osetlerinin çatı kuruluşu ALAN Kültür ve Yardım Vakfı’nın Genel Kurul üyesi. 2015’ten bu yana vakfın Ankara Temsilciliği’ni yapıyor.  Aynı zamanda uzun süredir Ankara Çerkes Derneği’nin de üyesi. 2017 Ekim’inden bugüne JINEPS gazetesinin Osetlerin Sesi (Аланты Хъæлæс) sayfasının kurucu editörlüğünü ve yazarlığını yapıyor. Bu çerçevede başta “A’dan Z’ye Alanya” yazı dizisindeki yazılar olmak üzere pek çok yazıyı Türkçeye çevirmiş ve araştırma, haber yazıları yayımlanmıştır. Oset folkloru ve etnografisi ile geleneksel Oset inancı başlıca ilgi alanlarıdır.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git