Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 3 Temmuz 2020 13:15
 ~ Son Güncelleme: 3 Temmuz 2020 13:49
6 dk Okuma

Üniversiteyi ne yapmalı?

Üniversitelerin içinde bulunduğu durumdan öğrenciler kadar öğretim üyeleri de şikayetçi. Üniversiteler öğrencilerin bilgiye yönelik alternatif taleplerini karşılayacak dönüşümlere açık değil.
Üniversiteyi ne yapmalı?
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora derecelerini Binghamton Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden aldı. Burada yazdığı doktora tezi...

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora derecelerini Binghamton Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden aldı. Burada yazdığı doktora tezi Yeni İşler, Yeni İşçiler adıyla İletişim Yayınları’ndan Türkçe olarak yayımlandı. 2007 yılında Middle East Research Competition fonundan yararlanarak yürüttüğü araştırmanın sonuçları Toplum ve Bilim dergisinde “Karşılaştırmalı Bir Bakış Açısından Sosyal Güvenlik Reformunun Emek Piyasasına Etkisi” başlığıyla yayınlandı. 2014 yılında Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursunu kazandı ve 2014-15 akademik yılı Rutgers Üniversitesi’nde araştırmacı olarak geçirdi. Bu araştırma 2017 yılında İngiltere’de Routledge yayınlarından Political Economy of Employment Relations: Alternative Theory and Practice adıyla İngilizce olarak yayımlanmıştır. 2018 yılında Metis Yayınlarından çıkan Dayanışma Ekonomileri bu araştırmayı temel almaktadır. Halen Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde çalışmaya devam ediyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git