Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 10 Aralık 2008 00:29
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 23:57
4 dk Okuma

BENLİSOY ve ÇETİNKAYA'dan

Yunanistan’da Gerçekten Ne Oluyor?

Ne Yunanların ölümsüz direniş ruhu ne de 300-500 “maskeli” gösterici söz konusu olan. Bir kuşağın, öfkeli ve cesur bir yeni kuşağın radikalizmiyle karşı karşıyayız. Gerçekte zarar verilen binaların çoğunun büyük iktisadi işletmelere ve bankalara ait olması, çok “bilinçli” bir şiddetin varlığına işaret ediyor.
Yunanistan’da Gerçekten Ne Oluyor?
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde ve Budapeşte’de Central European University’de yüksek lisansını, Hollanda’nın Leiden Üniversitesi’nde dktorasını yaptı....

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde ve Budapeşte’de Central European University’de yüksek lisansını, Hollanda’nın Leiden Üniversitesi’nde dktorasını yaptı. 1999’da İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde araştırma görevlisi oldu. Halen aynı fakültede yardımcı doçent olarak çalışıyor. 2004’te 1908 Osmanlı Boykotu: Bir Toplumsal Hareketin Analizi adlı kitabı ve 2008’de Toplumsal Hareketler: Tarih, Teori ve Deneyim adlı derlemesi İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. 2014’de The Young Turks and the Boycott Movement: Nationalism, Protest and the Working Classes in the Formation of Modern Turkey adlı kitabı Londra’da I.B. Tauris tarafından yayımlandı. Türkiye’nin toplumsal ve siyasal tarihi, toplumsal hareketler, Türk milliyetçiliği, Türkiye sol düşüncesi, Türkiye futbol tarihi ve sınıf hareketi üzerine yazdığı yazılar çeşitli yabancı/yerli dergi ve kitaplarda yayımlandı.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git