Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 9 Mayıs 2023 11:20
 ~ Son Güncelleme: 9 Mayıs 2023 12:59
6 dk Okuma

Ağustos böceği ile karınca kardeştir!

Hem karıncaya hem de ağustos böceğine sahip çıkmak gerekir. Ta ki tüm canlılar özgürleşene dek. O zaman herkes çok az bir çalışmayla dilediğini yapabilecek duruma gelir.
Ağustos böceği ile karınca kardeştir!
2013 yılında Ankara’da doğdu. 5 aylıkken İzmir’e taşındı. Ailesiyle birlikte İzmir’de yaşıyor. 2023 Haziran’ında Buca Sınav Koleji’nden mezun olduktan sonra İzmir Tevfik Fikret Ortaokulu’nda eğitimine...

2013 yılında Ankara’da doğdu. 5 aylıkken İzmir’e taşındı. Ailesiyle birlikte İzmir’de yaşıyor. 2023 Haziran’ında Buca Sınav Koleji’nden mezun olduktan sonra İzmir Tevfik Fikret Ortaokulu’nda eğitimine devam edecek. Kitap okumadan geriye kalan boş zamanlarında okula gidiyor, ders çalışıyor, yüzüyor ve basketbol oynuyor. Kitaplardan sonra en çok Legolarını seviyor.

Şimdilerde Legolardan edindiği tecrübeyi yazı yazma sürecine aktarmaya çalışıyor. Okuduğu kitaplardan pasajlar, paragraflar ve cümleler toplayarak onlardan yeni metinler inşa etmeye çalışıyor. Yapıyor, bozuyor ve en güzel eserleri üretmeye çalışıyor. İlk makalesini 1 Mayıs 2023 tarihinde yazdı.

Gelecekte iyi bir yazar olmanın yanında iyi bir paleontolog da olmayı düşünüyor. 

Devamını Göster
2006 yılında Necatibey Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra öğretmen olarak atandı. Öğretmen olmak bir ömür öğrenci olmaya mahkûm olmak olduğundan 2016 yılında Marmara Üniversitesi iktisat...

2006 yılında Necatibey Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra öğretmen olarak atandı. Öğretmen olmak bir ömür öğrenci olmaya mahkûm olmak olduğundan 2016 yılında Marmara Üniversitesi iktisat bölümünde yüksek lisansını tamamladı. "Tohumun Metalaşması: Türkiye Örneği" adlı tezinden ürettiği makaleler çeşitli hakemli dergilerde yayımlandı. Halen Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe Bölümünde yüksek lisans öğrencisi.

2020 yılında "Kendini Evinde Hissetmek" başlığıyla yazdığı öykü Çorlu Belediyesi’nin düzenlediği yarışmada birincilik ödülü aldı. Yine 2021 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin "İklimin Senin Elinde" temasıyla düzenlediği yarışmada, iklim değişikliği dalında "Ekşi Mayalı Dünya" adlı öykü ile birincilik ödülü aldı.

Son yıllarda P4C üzerine çalışmalar yaparak çocuklarla ve topluluklarla felsefe alanında yetkinleşmeye çalışıyor. Çocuklarla birlikte okumayı, düşünmeyi ve en önemlisi de onlarla birlikte yazmayı çok önemsiyor. Çocukların fikirlerine bakmaya ve onlardan öğrenmeye devam ediyor.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git