Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 10 Ocak 2020 11:04
 ~ Son Güncelleme: 10 Ocak 2020 13:02
7 dk Okuma

AVUKAT BAĞATUR BAKANLIK'IN KARARINI DEĞERLENDİRDİ

"Gölge Öğretmen için Devlet Ayrı Bir Kadro Açmalı"

Down sendromlu, zihinsel engelli çocukların ve bazı engel gruplarının da en az otizmli öğrenciler kadar gölge öğretmene ihtiyaçları var. Öte yandan okullarda kolaylaştırıcı kişi ya da gölge öğretmen için ayrı bir kadro açılması ve bu kişiye ilişkin devletin kaynaklarından ödeme yapılması zorunludur.
"Gölge Öğretmen için Devlet Ayrı Bir Kadro Açmalı"
1985'te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olDU. 2008'de İstanbul Üniversitesi’nde Özel Eğitim Gereksinimi Olan Çocuklar ve Eğitimci, Hekim ve Hukukçu İşbirliğinin Sağlanması konusunda Yüksek Lisansını...

1985'te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olDU. 2008'de İstanbul Üniversitesi’nde Özel Eğitim Gereksinimi Olan Çocuklar ve Eğitimci, Hekim ve Hukukçu İşbirliğinin Sağlanması konusunda Yüksek Lisansını tamamladı. 2012 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi Özel Hukuk Doktoraya devam ediyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere yerel yönetimler, okullar, çeşitli dernek ve vakıfların düzenlediği bir çok sempozyum, seminer ve toplantılar ile Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği tarafından düzenlenen ulusal kongrelerde “Okulda Hukuk” “Özel Eğitim Hukuku” konularında konuşmacı olarak yer aldı.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git