Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 17 Şubat 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 17 Şubat 2024 11:56
13 dk Okuma

BİR HİKAYE

Profesör Mali Romantik-Uzun Saç ve Kız

Burada olağanüstü bir şey olacak, sevgili okuyucu. Zaman açılacak ve kendini iki paralel yola bölecek ve her ikisi de Kız için mevcut olacak. Kız bu iki yoldan birini seçebilir ama aynı anda ikisini birden seçemez. Onun seçimine bağlı olarak hikayemiz farklı yönlerde gelişecek.
Görseli Büyüt
Profesör Mali Romantik-Uzun Saç ve Kız
Görsel: universityworldnews.com
İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Doçent. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden Magna Cum Laude ile mezun oldu. Doktorası aynı üniversitenin Sosyoloji bölümünden. Doktora tezinde temel bilimler...

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Doçent.

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden Magna Cum Laude ile mezun oldu. Doktorası aynı üniversitenin Sosyoloji bölümünden.

Doktora tezinde temel bilimler ve mühendislik alanlarında çalışan İstanbullu kadın akademisyenlerin ev hayatındaki işbölümünü inceledi. Doktorası sırasında İsveç, Hollanda ve Almanya'dan aldığı burslarla araştırma yaptı ve kadın çalışmaları alanında dersler takip etti. Dr. Tepe ayrıca cinsiyet çalışmaları, sözlü tarih ve melezlik ile ilgili makaleler yayınladı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (Tübitak) tarafından finanse edilen bir araştırma projesinde, 1966-1974 yılları arasında yayınlanan Türk Kadını dergisinin söylemini devlet feminizmi açısından inceledi.

2017 yılında Feminist Formations dergisinde bu araştırmadan yola çıkarak “Turkish Mother Citizens and Their Homefront Duties” başlıklı makalesi yayınlandı. 2022 yılında Emeritus Profesör Per Bauhn ile Journal of International Women's Studies dergisinde “The Turkish Angel in the House: A Travelling Concept in the Housewife Poems of Ziya Gökalp and Halide Nusret Zorlutuna” başlıklı makalesini yayımladı. "Çok Partili Dönemin Başında Mizah Dergilerinde Kadınların Temsili: Boşboğaz (1945) ve Bıldırcın (1947) Örnekleri" başlıklı projesi Ocak 2023'te Tübitak 1001 projesi olarak kabul edildi.

Devamını Göster
Linnaeus Üniversitesi'nde pratik felsefe profesörü. Doktora tezini 1989'da Lund Üniversitesi'nde Politik Terörizmin Etik Yönleri üzerine savundu, 1996'da Lund Üniversitesi'nde pratik felsefe alanında doçent oldu ve...

Linnaeus Üniversitesi'nde pratik felsefe profesörü. Doktora tezini 1989'da Lund Üniversitesi'nde Politik Terörizmin Etik Yönleri üzerine savundu, 1996'da Lund Üniversitesi'nde pratik felsefe alanında doçent oldu ve 2004'te aynı konuda o zamanki Kalmar Üniversitesi'nde (2010’dan itibaren Linnaeus Üniversitesi) profesörlüğe terfi etti.

Nationalism and Morality (1995), The Value of Courage (2003) ve Normative Identity (2017), Animal Suffering, Human Rights, and the Virtue of Justice (2023) kitaplarını yayınladı. İsveççede son yayınladığı kitap ise “Özgür Yaşa ve İyi Yaşa: Ahlak, Anlam ve İnsan Hakları Üzerine Bir Araştırma” (2020) başlıklı kitaptır. 

İnsan hakları, kurtarma görevinin temelleri ve sınırları, mülteci kabulü ve insani müdahaleler gibi konularda ahlak felsefesi ve siyaset felsefesi alanlarında çeşitli makaleler yazdı. Güzelliğin ahlaki değeri ve sanat ile faillik arasındaki etkileşim üzerine estetik alanında makaleler yayınladı. İsveç günlük basınında ve Felsefe Odası isimli radyo programında sık sık yer alıyor. 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git